At finde mere glæde i sit liv øger dit selvværd

At finde mere glæde i sit liv øger dit selvværd. Ofte betragteligt. At hæve sit generelle glædesniveau handler også om at øge sin modstand overfor de slag og nederlag, som vi med sikkerhed kommer ud for gennem livet. Det handler om at have fokus og at øge bevidstheden på sin adfærd og handlinger, samt sit tankemønster ? om i hvor høj grad det er støttende eller begrænsende.

Men det kræver det træning fra din side. Tingene sker ikke af selv. Sorry to say. At holde, og især øge, sit niveau af glæde, selvværd og lykke, er at sammenligne med fx at holde sit niveau (eller øge dette) inden for golf eller enhver anden sportsgren. Du ser ikke en eneste sportsmand ? m/k ? som ikke træner, selvom de er i verdenseliten. Træner de ikke, så ryger de hurtigt ned af ranglisten, fordi de bliver dårligere til deres sports. Dette er ikke anderledes med selvværdet, glæde og lykken.

Men falder dit selvværd, er dit daglige niveau af glæde relativt lavt eller har du generelt svært ved at sige fra, ja, så kræver det ?blot? træning. Og ja, det ikke altid er lige nemt. Men med den rette træning, de rette værktøjer og den rette vejledning og støtte kan det lykkedes.