Bag om Aalborg Karneval

– Bliv klogere på Aalborg Karneval i denne artikel.

Aalborg karneval er Danmarks næststørste årlige kulturelle begivenhed[Kilde mangler], der afholdes i Aalborg i uge 21 (den sidste uge i maj). Det første karneval fandt sted lørdag den 28. maj 1983. I dag strækker karnevallet sig over en uge og består af 6 store hovedbegivenheder: Børnekarneval, Battle of Carnival Bands, Maskerade, Karnevalsløbet, Stjerneparaden og den store afsluttende fest i Kildeparken.
I 2014 deltog over 70.000 mennesker i de to parader til hhv. Børnekarneval og Stjerneparaden og over 150.000 tilskuere så de forskellige parader.
Karneval der Kilder afholdes lørdag i uge 21 og består af en karnevalsparade og en karnevalsfest i Kildeparken. Karnevalsparaden begynder fra tre forskellige steder i Aalborg (Østerbro, Haraldslund og Nørresundby), og paradearmene fletter sammen ved Borgergade/Vesterbro.
Battle of Carnival Bands er et internationalt karnevalsshow, hvor karnevalsgrupper fra ind- og udland konkurrerer om at blive “Årets bedste karnevalsgruppe”. Grupperne bedømmes i en parade gennem Aalborg Midtby og i et sceneshow i Kildeparken. Arrangementet afholdes fredag i uge 21.
World of Carnival er også et internationalt karnevalsshow, her bliver grupperne dog ikke bedømt. Grupperne går fra John F. Kennedys Plads til havnefronten, hvor der er show og internationalt gadekøkken.Børnekarneval
Karnevallet for børn finder sted lørdagen før uge 21. Børnene og deres forældre går i paraden fra Gabels Torv gennem Aalborg Midtby, og slutter i Kildeparken, som er omdannet til et magisk eventyrland for børn i alle aldre.

Carrus Navalis

Carrus Navalis er et mindre optog gennem Aalborg Midtby, som finder sted hvert år i marts måned.
Karnevalsplakaten
Siden det første karneval i 1983, er en årlig karnevalsplakat blevet produceret. De fleste karnevalsplakater blev fundet gennem en konkurrence hvor alle kunne deltage. Siden 2007 er årets karnevalsplakat blevet udvalgt af karnevalets bestyrelse.