Flaget – national symbol

Flagstænger, der holder til det danske vejr.

Flere gange om året prøves Danmarks flagstænger hårdt, når stormene sætter ind. Mange dansker kan ude i sin have se, hvordan flagstangen stædigt modstår det ene vindstød efter det andet. Det er derfor vigtigt at tænke sig om, når man køber flagstænger, hvis man ikke skal ærgre sig, når stormen lægger flagstangen ned.

Både glasfiber og træ

Familiefirmaet Flagstangsfabrikken har siden 1995 produceret kvalitetsflagstænger i Lunderskov. Firmaet finder selv det bedste nåletræ i de danske skove til deres flagstænger lavet af træ. Flagstangsfabrikken producerer udover træflagstænger også flagstænger lavet af glasfiber. Søger du en flagstang fra egen fabrik, som er lavet efter gode danske traditioner, så er det værd at kigge forbi Lunderskov, ringe til dem eller søge mere viden på deres hjemmeside.

 

Forskel på flagstænger lavet af træ og glasfiber

Den traditionelle flagstang er lavet af træ. Den er smuk og kan holde længe, hvis den bliver vedligeholdt jævnligt. Den skal mindst males hvert andet år, og hvis der er revner, skal den også spartles. Vælger man derimod en flagstang af glasfiber er der ikke denne form for vedligehold, men den skal dog vaskes og vokses, hvis den fortsat skal fremstå flot hvid. Flagstangsfabrikken har løbende gode flagstang tilbud på både flagstænger lavet af glasfiber og træ, samt tilbud på tilbehørspakker.


En traditionel gave

Mange flagstænger vejrer i vinden som følge af gavegivning. Det kan være gaven til et bryllup eller en indflyttergave til det nye hus. Flagstangsfabrikken hjælper gerne med at udstede gavekort til de heldig, så de selv kan vælge, om det skal være glasfiber eller træ, der skal pryde udenfor huset. Man skal dog også være parat til at sig farvel til sin flagstang, hvis man flytter. Flagstangen skal nemlig monteres så godt i jorden, at den hverken kan vælte eller flyttes. Der skal der graves et hul til soklen på mindst en meter, og flagstangen skal støbes ned i tørbeton. Det er vigtigt at være skarp på detaljerne, da en forkert handling kan medføre, at soklen kommer for langt ned i jorden eller ikke langt nok eller får en skæv hældning. De fleste vil gøre sig godt med at bestille en fagmand til dette, men er man handy indenfor håndværk, kan man gøre dette selv og spare lidt penge.