Hvornår skal man skifte til vinterdæk og hvorfor?

Skal man skifte til vinterdæk i Oktober, November eller December? Eller er det når frosten melder sig? Eller når sneen melder sig?

Man skal skifte til vinterdæk når temperaturen er under 7 grader.
Det var det korte svar.

Mange bilejere har deres alufælge kær og strækker skiftet til de grimme vinterhjul så længe som muligt. Og helst ind til vejrudsigten truer med den første sne. Men det er ikke kun på grund af sne og frost at du skal skifte til vinterdæk. Allerede når temperaturen når under 7 grader, vil vinterdæk stå bedre på vejen end sommerdæk eller helårsdæk. Det giver sig til udtryk i et bedre vejgreb, men næsten vigtigere, så har det også stor betydning for bremselængden. Derfor: Vent ikke med at skifte til vinterdæk til sneen kommer. Skift allerede når dagtemperaturen (eller temperaturen på det tidspunkt af døgnet hvor du oftest kører) i gennemsnit er under 7 grader.

Ligeledes skal man om foråret skifte tilbage til sommerdæk når temperaturen igen når op over 7 grader, på de tidspunkter hvor du normalt kører.

Du kan godt vælge at kun skifte dæk og lade fælgende blive, men dækskiftet slider enormt meget på dækkene, så det er bedst at have sommerdæk og vinterdæk monteret på hver sin fælg.

Når du nu alligevel får skiftet dæk, så få også lige værkstedet til at måle dæktryk og tag et kig ned i motoren med et lille vintertjek af bilen. Det er nemlig ekstra vigtigt at sikre at alle lys fungerer, at der er frostsikret sprinklervæske, viskerne er i god stand, rudevarmen virker og diverse væsker er påfyldt. Desuden er det en rigtig god idé at få smøret gummilisterne, så frosten ikke ødelægger dem.

Når du vælger værksted, så kig dig ordentligt for og vælg gerne en troværdig og landsdækkende kæde med god værdier.
Og sørg så for at få vinterklargjort din bil i god tid inden temperaturen falder. klik her