Kom på efterskole i Sønderjylland

I Danmark findes der omkring 264 efterskoler. Mange danske skolebørn fra Sønderjylland kommer på efterskole i 8-10klasse. Efterskolen er en skoleform for unge mellem 14-18 år, hvor eleverne opholder sig og bor på skolen på alle fem undervisningsdage. Eleverne har også mulighed for at blive på skolen i weekenden, men de kan også vælge at rejse hjem til familien. Familien kan også besøge barnet på efterskole, så længe det aftales med en lærevagt.

Efterskoler kan styrke bestemte kompetencer

Mange efterskoler i Danmark har en særlig profil indenfor idræt, musik, design, rollespil eller lignende. Der findes også efterskoler som fokuserer på elever som er ordblinde eller har indlæringsbesvær. På den måde kan elever som ønsker at specialisere sig mere indenfor for eksempel idræt eller musik vælge at tage på en efterskole som netop fokusere på denne linje. Man vil derfor møde undervisere som har en profil indenfor det man gerne vil blive specialist indenfor, og man vil derfor kunne styrke sine kompetencer hurtigere end på en almindelig folkeskole. For eksempel er der i Sønderjylland en musikefterskole. Efterskole musik fag fokusere for eksempel på at eleven kan styrke sine evne med et instrument eller forbedre sine sangtalenter. Efterskole musik fag er derfor for dem som har sunget eller spillet før.

Frøslevlejrens efterskole

Frøslevlejrens efterskole er en musikefterskole i Padborg som ligger i Sønderjylland ved den tyske grænse. Denne musik efterskole går højt op i værdier såsom frihed, ansvar og hensyn på natur, kultur og historie og fokusere meget på musik og sang. Man kan tage på musikefterskole i Padborg på 8., 9. og 10. årgang hvor man kan tage linjer indenfor teater, dans, musik og film. Skolen byder på en stor teatersal, moderne dansesal, 3 musiklokaler med lydstudier, teknisk udstyr til film, lyd, og lys.

Kontakt information

Er man interesseret i teater, musik, dans eller film eller generelt musik og sang så kan man læse mere om Frølevslejrens musik efterskole på fle-skole.dk. Her kan man også finde kontaktoplysninger til skolen, og få yderligere information om et ophold eller besøg på skolen.