Leg smart


Det er dyrt at blive forældre. Man siger at et barn koster en million kroner fra det bliver født til det bliver 18. Derfor er det vigtigt at have styr på hvor man kan spare flest penge. Det kan ikke altid være lige nemt at se, især i starten, hvor mange penge går til bleer, babymos og tøj som de vokser alt for hurtigt ud af. En ting man måske ikke lægger mærke til er hvor mange penge man faktisk bruger på babylegetøj selvom babyer ikke har brug for ret meget. Man skal selvfølgelig sørge for at der er noget i forskellige farver og at det babylegetøj man køber kan give babyen de rigtige indtryk og ligeledes udvikle sanserne rigtigt.

Babyer og børn udvikler sig igennem deres legetøj når de lærer det at kende, så det er stadig vigtigt engang imellem at opgradere til niget nyt. Det kan for eksempel være ved årskifte så man har noget bestemt legetøj til en lille baby og noget legetøj 1 år og noget legetøj legetøj 2 år. I starten er det måske endnu vigtigere at skifte legetøjet ud lidt hyppigere fordi barnet vokser hurtigere i starten end det gør senere. Senere kan man så have noget legetøj i et helt år og senere igen kan man vente i op til halvandet år.

Det er nok smartest at gøre det forskudt så man sorterer lidt ud i det barnet ikke synes er så interessant og bytter det ud med noget nyt og anderledes. En endnu smartere ting er at få barnet til at lege med noget som det allerede kender. I takt med teknologiens udvikling ser børn flere og flere serier fordi der ikke længere kun er børne tv fredag aften. Det gør også at man selv kan vælge hvad børnene skal se og de kan knytte sig til bestemte karakterer. Man kan vælge at købe en figur som barnet er vant til at se i tv’et og derved hjælpe barnet til at øve forbindelsen mellem det de ser og det de kan røre.
legetøj 2 år kan bruges i meget længere tid end kun når de er 2.